Lokakuu 2017

Epätäydellinen yhteisö – Jumalan täydellinen suunnitelma?

Olemme seurakuntana monien muutosten keskellä. Kokoonnumme jumalanpalveluksiin Vuorikadun sijaan Wanhalle Walimolle. Puhumme jumalanpalvelusten uudistamisesta niin ilmaisullisesti kuin käytännön järjestelyjenkin suhteen. Pohdimme uuden päiväkodin rakentamista Humpulankadulle. Voisi sanoa että olemme tarinassamme isossa taitekohdassa. Kukaan ei voi varmasti luvata, mitä huominen tuo. Muutoksiin liittyy aina riskejä, kipuakin… Mutta muutoksen hetki on aina myös valtava mahdollisuus!

Muutokset eivät onnistu ilman yhteyttä. Tarvitsemme seurakuntana sitä, että tulemme yhteen rukoilemaan ja jakamaan elämää. Tarvitaan keskinäistä rakkautta ja luottamusta, mikä ei olekaan aina ihan helppoa.

Siellä missä inhimilliset, epätäydelliset ihmiset kokoontuvat, ei ole aina helppoa olla. Jaoin syyskuussa ensimmäisessä saarnassani omaa, välillä hyvin kivikkoistakin, matkaani suhteessa seurakuntaan. Pettymys, turhautuminen tai kipu eivät ole vieraita tunteita… Toisinaan tahtoisin tehdä niin kuin Kolmannen Naisen biisissä ”Valehtelisin jos väittäisin” lauletaan: ”Ois kai siistii antaa periksi nyt. Toteais vaan kylmästi: ”Ei tästä mitään tuu.” Lähtis kävelemään. Painais oven kiinni perässään.”

Mikä saa jäämään epätäydelliseen yhteisöön? Tietoisuus siitä, että seurakunta on Jumalan suunnitelma tälle maailmalle, tähän aikaan. Ei ole mitään ”suunnitelma B:tä” tai ”villiä korttia”, jonka Jumala kaivaisi takataskustaan korvaamaan seurakunnan. Jeesus itse on luvannut rakentaa seurakuntansa (Matt. 16:18). Me voimme kysyä Jeesukselta, saisimmeko olla mukana ja millaisessa roolissa.

Jotta muutos ei jäisi vain puheeksi, tarvitsemme sinua. Seurakunta ei ole vain pari hassua johtajaa jossain, vaan se on perhe ja elämänmakuinen, erilaisista ihmisistä koostuva yhteisö. Muutosten keskellä tarvitsemme yhteistä esirukousta, kärsivällisyyttä, rakkautta, yhteyttä ja jopa niinkin arkista asiaa kuin naurua!

Uskalla heittäytyä mukaan tähän epätäydelliseen yhteisöön, joka on Lahden vapaaseurakunta! Lähdetään yhdessä rohkeasti katsomaan, mitä Jumalalla on suunniteltuna varallemme ja miten me voisimme olla siunaamassa Lahtea.

- pastori Nelli