Autamme jäljittämisessä

Suunnitelma Covid19 -virukselle altistuneiden jäljittämisen helpottamiseen

Lahden vapaaseurakunta – 2.11.2020 TS

”Seurakuntien vanhimmistojen tulee tehdä valmiiksi suunnitelma, miten toimitaan tilanteessa, jossa seurakunnan tai ViaDia-yhdistyksen toiminnan piirissä tapahtuu altistuminen COVID-19-virukselle. Halumme auttaa mahdollisimman hyvin ja tehokkaasti altistuneiden jäljittämisessä.” (Tiedote 21.10.2020 svk.fi)

Älä osallistu sairaana – pese kädet – pidä turvaväli – yski oikein

Kriittisiä tekijöitä altistumisessa

Kriittisiä tekijöitä altistumisessa ovat parin metrin turvavälin rikkoutuminen ja yli 15 minuutin altistuminen tai fyysinen kontakti. Karanteeniin joutuu myös, jos viettää yli 15 minuuttia koronan kantajan kanssa suljetussa sisätilassa. Silloin kahden metrin turvavälillä ei ole merkitystä.

Kuinka autamme jäljittämistä?

Lahden vapaaseurakunnan kokoontumisissa. jotka tapahtuvat suljetussa sisätilassa, kootaan osallistujien etunimi ja puhelinnumero.

Etunimi ja puhelinnumero kirjoitetaan paperilapulle, jotka kokoontumisen johtaja kerää ja sulkee kirjekuoreen. Tähän merkitään päivämäärä ja kokoontumisen syy. Kun kokoontumisesta on kulunut 14 vuorokautta, kirjekuori hävitetään.

Mitä tehdä, jos saat positiivisen Covd19-testituloksen?

Viranomaiset tekevät altistuneiden jäljittämisen, he kysyvät kenen kanssa olet ollut tekemisissä.

Jos olet ollut Lahden vapaaseurakunnan kokoontumisessa, kerro tästä jäljittäjälle. Jos muistat, kerro kokoontumisen päivämäärä.

Jäljittäjälle voit antaa hallintojohtajan puhelinnumeron 050-4700 293 tai seurakunnan johtajan puhelinnumeron 050-328 1140.