Seurakuntatyö

Lahden vapaaseurakunnan tarkoitus on kutsua ihmisiä aitoon kohtaamiseen toisten ihmisten ja rakastavan Jumalan kanssa. Osoitamme kunnioitustamme Jumalaa kohtaan palvelemalla Häntä ja ihmisiä lahjoillamme. Tahdomme jokaisen tuntevan itsensä rakastetuksi ja seurakuntaperheeseen kuuluvaksi.

Seurakuntatyömme eri työmuodoissa painotamme seuraavia asioita:

  • Yhteyttä ja ihmissuhteita
  • Opetuslapseutta
  • Uuden sukupolven kasvattamista
  • Diakoniaa
  • Missionaalisuutta ja lähetystyötä

Vuoden 2023 toimintasuunnitelman löydät TÄÄLTÄ!

Naistentyö

Naisten kokoontumiset ovat alkaneet. Seuraava kokoontuminen on 11.3.2023, lisätietoja [email protected] -osoitteesta.

Jumalanpalvelus

Kokoonnumme Wanhalle Walimolle, Vesijärvenkatu 25 kello 11- seuraava kerta on 5.3.2023. Saarna: Juha Yliniemi.

Helmikuun 2023 sunnuntait vietämme Päiväkoti Pääskynpesällä sekä kello 11 että kello 15.

Jumalanpalvelus muodostuu ylistyksestä, rukouksesta, yhteydestä, Jumalan sanan kuulemisesta ja ehtoollisesta kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina.

Katso Ajankohtaista.

 

Yhteysryhmät

Seurakuntatyön pastorin toimenkuvaan kuulu yhteysryhmätoiminnan kehittäminen seurakunnassamme. Yhteysryhmät ovat tärkeitä paikkoja kasvaa ihmisinä ja niissä voimme konkreettisesti välittää Jumalan rakkautta toisillemme. Tällä hetkellä on olemassa ryhmiä, jotka auttavat esimerkiksi jumalanpalveluksen valmistelussa, lapsityössä, partiotyössä ja seurakunnan johtamisessa.

Diakonia

Tällä hetkellä diakoniaa, ihmisten auttamista, tehdään seurakunnan yhteysryhmien kautta ja yhteistyössä ViaDia Lahden kanssa.

ViaDia Lahti  työskentelee huumeita käyttävien ihmisten sekä heidän läheistensä parissa Terveysneuvontapiste Jelpissä. STEA-rahoitteinen Etsikko -hanke auttaa päihteistä eroon tahtovia normaaliin arkeen rinnallakulkemisen avulla.